maanantai 12. syyskuuta 2011

Puuroa puuroa...

...termarissa! Hei, ja minähän olen sellanen aamuNukkuja, etten aamupuuroja jaksa keitellä saatika laittaa mikroon. Kumpikaan pojista ei ole koskaan oikeen tykännyt puuroista, paitsi mannapuurot ja suklismannat menee. Viime viikolla nuorempi söi mun yllätykseksi kulhollisen kaurapuuroa :O jossa oli meiksin tekemää kuningatarhilloa. Mä katselin ihan ihmeissäni!
Noh, siitä ja muutamasta muusta seikasta innostuessani, tässä maailman helpoin tapa tehdä puuroa!!!

Tässä on tulossa ruis-mustikkapuuro.

 

Eli jos satutte omistamaan näin ihanan ruokatermarin, niin onnistuu hyvin. Ite oon saanut tän mummolta, onkos pikkasen retro! Eikä naarmun naarmua missään!!! :) Onnistuu tietysti muillakin termareilla hei.

Ohjeena käytin Luomu ruisjauho-pussin ohjetta vähän muokaten:

6dl vettä
1,5dl ruisjauhoja
0,5tl suolaa (maun mukaan)
mustikoita sopivasti sattumiksi ja mauksi

Kiehuvaan veteen sekoitetaan ruisjauhot ja sekaan suola ja mustikat. Kuumenna termari kuumalla vedellä. Kaada puuro termariin hautumaan.
Tee tämä siis illalla, kun vielä on virtaa ja aamulla voit jättää puuron tekemisen väliin:)
Avaa termari aamulla, ota sopivasti kulhoon, lisää päälle sokeria ja maitoa tai mitä oma makunystyrä vaatii. Kuppi tuoretta kahvia seuraksi ja kyllä lähtee aamu käyntiin! ;)

Täytyy kokeilla seuraavaks muillakin puuroilla, että kuinka onnistuu. Kokeilkaa tekin!

Täällä meillä muuten alotettiin tänään päiväkotiviikko eri tavalla. Aamulla oltiin päiväkodilla klo 8.00 ja 16.00 haettiin väsynyt leikkijä kotiin. 3 kertaa viikossa tehdään nyt näin ja 2 päivää vapaata. Helpottaa meidän arkea aika rutkasti. Pienemmän miehen kanssa on enemmän aikaa leikkiä ja touhuta, ja herra saa myös kunnon päiväunet, kun ei tarvii keksen kaiken herättää, et hei ukko nyt mennään jo. Aikasemmin siis isompi on ollut pk:ssa joka päivä 9-14. Katsotaan nyt miten tää lähtee käyntiin tälleen. Aika hyvältä tuntuu tällä hetkellä :) Huomenna on siis vapaapäivä ja suunniteltiin jo ohjelmaa: Leivotaan pullaa ja toiveena oli rusina-lumiukkoja...joku taitaa odottaa jo talvea. Kysyi tänään kun käveltiin kotiin, että miks sataa vettä, eiks vois sataa lunta :D no mutta rakas, kun tässä välissä on vielä syksykin, ja sitten vasta tulee talvi.

Syksyistä alkuviikkoa!!! (keskiviikkona vissiin tulee ensimmäinen syysmyrsky...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kovin iloinen, jos jätät merkin käynnistäsi :)